Eelco Ubbels RBA is directeur/eigenaar van Alpha Research. De afgelopen vijftien jaar heeft hij als beleggingsprofessional gewerkt bij onder andere AXA IM, Sector Investment Managers en Petercam. Ubbels is specialist op het gebied van asset allocatie. Apha Research brengt op regelmatige basis rapporten uit over asset allocatie, waaronder de maandelijkse Asset Allocatie Consensus, waarin de allocatie-opinies van grote Europese vermogensbeherders worden verzameld. Diverse malen per jaar organiseert Alpha Research seminars over belangrijke topics voor vermogensbeheerders.
Nieuws

Obligaties nu nog meer uit de gratie

Van de 60 assetmanagers heeft nog maar 8% positieve verwachtingen van obligaties. De koopadviezen dalen ook nog eens over de hele linie.

Wat is nog wel koopwaardig? Markets Debt blijft als enige overwogen en handhaaft zijn plaats aan de top. Corporate Bonds gaat van neutraal naar onderwogen. Government Bonds behoudt het negatieve advies.

 

Voor Emerging Markets Debt geeft 53% een positief advies, een daling van 4% in vergelijking met de vorige maand.

High Yield ging de vorige maand van overwegen naar neutraal, en consolideert zijn positie. Het aantal positieve aanbevelingen blijft met 37% nagenoeg onveranderd.

De consensus over Inflation Linked Bonds was de vorige maand gelijk verdeeld over positieve, neutrale en negatieve adviezen. Deze maand daalt het percentage negatieve adviezen met 7% tot 26%. Dat betekent opnieuw een kleine verbetering.

Corporate Bonds verliest voor de vijfde maand op rij positieve aanbevelingen. Dit keer is er sprake van een daling van 22% naar 15%. Het resultaat is dat deze obligatiecategorie in de consensus van neutraal naar onderwogen gaat.

Government Bonds blijft de traditionele hekkensluiter. Op dit moment is 78% van de assetmanagers negatief. Dat is weliswaar een daling van 5%, maar nog steeds is er geen assetmanager die een overweging adviseert.


Eelco Ubbels RBA is directeur/eigenaar van Alpha Research. Op IEXProfs presenteert hij regelmatig zijn visie op assetallocatiekwesties, gebaseerd op de database van Alpha Research, waarin de allocatie-opinies van grote Europese vermogensbeheerders worden verzameld. Deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Twitter: @eelcoubbels.

Lees meer

De impact van het coronavirus