Nieuws

Frederik Rubens van NN IP naar Allianz GI

Frederik Rubens wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse institutionele contacten van Allianz Global Investors. Hij komt over NN Investments Partners, waar hij hetzelfde deed.

De nieuwe directeur Business Development Nederland komt over van NN IP, waar hij dertien jaar lang beleggingsproducten heeft verkocht aan Nederlandse institutionele klanten.

Voor Allianz GI moet Rubens scoren met de verkoop van alternatieve beleggingen. Zo is Allianz GI naar eigen zeggen marktleider in Infrastructure Debt met een een beheerd vermogen van zeventien miljard euro. Onlangs heeft het een infrastructuurdfonds gelanceerd dat inmiddels 800 miljoen euro aan nieuw kapitaal heeft aangetrokken.

Lage rentes en dure aandelen dwingen institutionele beleggers meer geld te alloceren naar alternatieve beleggingen. Het nadeel van de veelal slechte verhandelbaarheid wordt gecompenseerd door de langere adem die institutionele beleggers hebben.

Lees ook: De beste alternatieve beleggingen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus