Nieuws

Argentijnse crisis raakt grote obligatiebeleggers

Michael Hasentab van Franklin Templeton kocht voor de zomer voor dik twee miljard dollar aan Argentijnse obligaties. Daarvan is hij nu de helft kwijt.

Weet u nog? Voor de zomer berichtten we dat Michael Hasentab van het Templeton Global Bond Fund voor 2,25 miljard dollar aan Argentijnse obligaties.

Volgens bronnen had de Argentijnse regering deze obligaties speciaal voor Franklin Templeton op de markt heeft gebracht. Zeker is dat de verkoop Hasentab een van de grootste beleggers maakte op de Argentijnse schuldmarkt.

Inmiddels is emerging market Argentinië een financiële/valutacrisis rijker. De FT heeft berekend dat Hasentab meer dan een miljard armer is geworden van zijn Argentijnse obligaties.

Tikkie lager

Het 36,8 miljard dollar grootte Global Bond Fund is in augustus 4,2% minder waard geworden. Het 5,4 miljard grootte Global Total Return Fund daalde 4,3% in waarde. Dit was de slechtste maand voor beide fondsen in vier jaar, aldus de FT. 

Hasentab is alleen niet de enige grote belegger die nu scheef zit. Pimco is de grootste obligatiehouder in Argentinië.  

En het lijkt nog niet voorbij. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's waarschuwde vorige week dat de Argentijnse kredietrating wel eens omlaag zou kunnen, gezien de snoekduik die de peso heeft gemaakt en het gevaar dat dat oplevert voor de leningen van de Argentijnse overheid. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie