Nieuws

Profs vrezen vooral regelgeving

Professionals in de bankensector maken zich in 2017 het meeste zorgen over nieuwe wet en regelgeving.

Professionals in de bankensector maken zich in 2017 het meeste zorgen over nieuwe wet en regelgeving. Dat blijkt uit onderzoek van advies- en technologiedienstverlener Synechron en onderzoeksbedrijf TABB Group onder 200 senior beslissers in de financiële dienstverlening in de Verenigde Staten en Europa.

Maar liefst 38% geeft volgens de onderzoekers aan dat wet- en regelgeving de meeste focus krijgt. Op de tweede plek komt datamanagement (14,4%), gevolgd door systeemintegratie (10,6%), kunstmatige intelligentie (9,7%) en digitale transformatie (8,3%).

Van alle nieuwe wet- en regelgeving krijgt MiFID II de hoogste prioriteit (42,6%), gevolgd door Dodd-Frank met 29,6%. Toekomstige regelgeving met betrekking tot technologische innovaties zoals blockchain en kunstmatige intelligentie (KI) worden ook belangrijk ingeschat (29,2%).

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie