Nieuws

Amundi biedt meest voor Pioneer

In de biedingsstrijd rond Pioneer Investments lijkt Amundi vooralsnog het meeste geld op tafel te willen leggen.

Eerder ontkende de Franse assetmanager het nog, maar in de biedingsstrijd rond Pioneer Investments lijkt Amundi vooralsnog het meeste geld op tafel te leggen, aldus Citywire

Volgens Reuters is Amundi bereidt meer te betalen dan zijn rivalen in de biedingsstrijd, Poste Italiane, Ameriprise Financial en Macquarie. Drie bronnen bevestigen aan de nieuwsdienst dat Amundi het hoogste bod heeft gedaan in de strijd om Pioneer.

Amundi zou rond de vier miljard euro hebben geboden, al ontkende ze dit in oktober dus zelf. Van Aberdeen AM, een eerdere geïntereseerde partij in Pioneer, heeft Reuters gehoord dat de assetmanager te koop staat voor zo'n 3,5 miljard euro. Aberdeen zou dit teveel hebben gevonden en daarom niet meer meebieden. 

Naar verwachting wacht de verkopende partij, het Italiaanse UniCredit, tot na het referendum in Italië met de definitieve verkoop van Pioneer. Volgende week dus meer. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie