Nieuws

Aberdeen AM aast op Pioneer

Aberdeen Asset Management wordt als mogelijke koper genoemd van Pioneer Investments, dat in de etalage staat.

Aberdeen Asset Management wordt als mogelijke koper genoemd van Pioneer Investments, dat door eigenaar Unicredit in de etalage is gezet.

Pioneer Investments staat al geruimde tijd in de etalage en moet naar verluidt drie miljard euro opbrengen. Unicredit wil cash afrekenen omdat de Italiaanse bank kapitaal nodig heeft. Aberdeen Asset Management moet in dat geval kapitaal ophalen voor de acquisitie.

Op korte termijn is dat een brug te ver, en dat zet de Britse vermogensbeheerder op achterstand ten opzichte van andere bieders, schrijft een analist van effectenhuis Numis Securities in een memo aan beleggers waaruit Investment Europe citeert.

Als belangrijkste koper wordt Amundi gezien, maar volgens een analist moet Aberdeen niet worden uitgevlakt, gekeken naar synergievoordelen en diversificatie. Eveneens in de race voor Pioneer is een consortium onder leiding van Poste Italiane. Volgens Reuters valt waarschijnlijk pas na het Italiaanse referendum op 4 december een besluit.

Een overname van Pioneer Investments door het Spaanse Santander Asset Management ketste in juli dit jaar af. Pioneer Investments is in ruim 28 landen aanwezig, waaronder Nederland, en beheert 222 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie