Nieuws

BAML zet oliesector op koop

BAML durft het aan om de oliesector op een koop te zetten. Want er dreigt binnenkort een tekort aan olie.

Binnen een jaar een prijs van 69 dollar voor een vat WTI-olie? Het lijkt een bijna waanzinnige voorspelling, zeker nu het Internationaal Energie Agentschap IEA net de verwachting voor de vraag naar olie naar beneden heeft bijgesteld. En toch durft Savita Subramanian, hoofd Amerikaanse aandelen van Bank of America Merrill Lynch (BAML) het aan.

Business Insider meldt op zijn website dat BAML het advies voor de oliesector heeft verhoogd van "Market Weight" naar "Overweight". Subramanian gaat er verder vanuit dat de sector het de komende drie jaar substantieel beter zal doen dan de S&P 500-index.

Subramanian baseert zich op een aantal factoren. Allereerst wijst hij op de enorme daling van de investeringen sinds 2014 met 300 miljard dollar en het verdwijnen van 37% van de boortorens.

Beursgeschiedenis

Volgens hem kan dat niet anders dan tot nieuwe tekorten leiden. En het zal sneller gaan dan de IEA denkt. Een duidelijke aanwijzing hiervoor is volgens Subramanian dat er zelfs binnen de oliesector langzamerhand steeds geluiden opgaan om de investeringen weer te verhogen. 

Daarnaast baseert Subramanian zich op de beursgeschiedenis. Het komt namelijk zelden voor dat de oliesector zoals nu een kleiner gewicht heeft in de S&P dan 7%. In het verleden was dat altijd een teken voor een lange periode van outperformance.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?