Fink: Amerikaanse beurs stijgt 20%

Europa vindt wel een of andere oplossing voor Cyprus, meent Larry Fink, de problemen hebben meer een symbolische impact.

Europa vindt wel een of andere oplossing voor Cyprus, meent Larry Fink, CEO van BlackRock. De problemen op het eiland hebben niet meer dan een symbolische impact op de eurozone en toont maar weer eens hoe fragiel het is in Europa. Het herinnert ons eraan dat een oplossing van de eurocrisis een meerjarenplan is. Fink deed zijn uitspraken in Hongkong, waar hij deelneemt aan de Credit Suisse Asian Investment Conferentie.

Volgens de topman van BlackRock hebben we nog een lange weg te gaan in het oplossen van de Europese schuldencrisis. Sommige beleggers zijn door de problemen in Cyprus wat bezorgd over de veiligheid van spaargelden. Maar het eigenlijke debat loopt uit op de mate van controle van Brussel. Als Cyprus gered wordt, hoe wordt dat gefinancierd en wie draagt de verantwoordelijkheid.

Fink ziet twee opties voor de aandelenmarkt. Ofwel we staan voor een correctie van 5%, of de markten maken een pas op de plaats van een maand of twee. Maar aan het einde van het jaar zullende aandelenmarkten veel hoger staan dan nu het geval is.

Omslag in VS
Amerikaanse aandelen stijgen dit jaar met 20%, dankzij de aantrekkende economie in de VS, luidt zijn voorspelling. Fink stemt samen met Bill Gross (Pimco) dat de Amerikaanse economie een omslag heeft gemaakt. Gross stelt dat de Amerikaanse economische groei zo’n 3% gaat bedragen dankzij herstel van de huizenmarkt en nominale groei. Economen voorspellen volgens Bloomberg gemiddeld 1,9% groei. Fink wijst met de beschuldigende vinger naar de rollebollende politici, anders had de groei al rond de 4% kunnen bedragen.

Van de maatregelen in Japan ligt Fink ook niet wakker. De koers van de yen zal ten opzichte van de dollar stabiliseren op 95 yen voor 100 dollar, zo voorspelt hij. Van een valutaoorlog is geen sprake. De topman van de centrale bank in Korea, Kim Choong, ziet de crisis in de wereldeconomie het laatste bedrijf ingaan. Niet dat het einde nabij is, maar langzamerhand valt het doek.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus