Nieuws

Bank of England: minder groei in VK

De Britse economie groeit veel minder hard dan de Bank of England nog maar drie maanden geleden dacht, zo meldt de FT.

De Britse economie zal de komende twee jaar groeien met slechts 2 % per jaar, en niet met 2,7 % zoals de Bank of England nog maar drie maanden geleden voorspelde. Dat blijkt uit het laatste inflatierapport van het Monetair Beleidscomité van de BoE. "Anders dan de Olympische atleten, die ons deze week in extase brachten, is onze economie nog niet helemaal fit, al wordt hij wel langzaam beter," zei president Mervyn King in een toelichting, zo meldt de FT

Ook de Britse inflatie zal lager uitvallen, denkt de BoE. In mei voorspelde de centrale bank nog dat de geldontwaarding over heel 2012 boven haar streefcijfer van 2 % zou blijven. Nu schatten King en de zijnen dat de inflatie twee jaar lang op of onder dat niveau zal schommelen. Zij geven nu toe dat de kredietcrisis de Britse economie grotere schade heeft toegebracht dan zij eerder dachten. Toch houden zij een verdere verlaging van de rente nog even achter de hand. 

De financiële markten hoopten al enige tijd dat de BoE de rente omlaag zou brengen met 25 basispunten. "Ik geloof niet dat een verandering in onze rente nu veel verschil zou maken," zei King woensdag. "Die zou eerder contraproductief kunnen uitwerken op dit moment." Simon Hayes van Barclays voorspelt dat de BoE in november de rente alsnog met 25 basispunten zal verlagen, naast een nieuwe ronde quantitative easing, dit keer van vijftig miljard pond. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen