Nieuws

Aegon AM lanceert asset-backed securities-fonds

Aegon Asset Management lanceert het Aegon ABS Opportunity Fund, een fonds gericht op het behalen van een rendement van Euribor plus 500 basispunten via actieve beleggingen in asset-backed securities.

Het fonds, dat wordt beheerd door Frank Meijer als lead portfoliomanager, heeft per 31 augustus 2020 wereldwijd vijftien miljard euro aan ABS onder beheer.

Het ABS Opportunity Fund richt zich op beleggingen in ABS met een credit rating in de categorie non-investment grade en is ontworpen om wereldwijd te beleggen in ABS, met een focus op de Europese markten.

Het fonds is een Qualifying Investor Alternative Investment Fund met Ierse domiciliëring (Irish QIAIF) en is momenteel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Ierland, België, Spanje, Italië, Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus