Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites.

Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs magazine.

Nieuws

Coronacrisis stuwt bezoek IEXProfs

In de eerste zes maanden van 2020 werden er maar liefst 1,6 miljoen pagina's gelezen op onze site. Maar wat lazen professionele beleggers het liefst? De top 10 best gelezen columns en artikelen.

We zijn geen cijfernerds en maken deze site niet voor succes op korte termijn. Net zoals bij beleggen eigenlijk. Maar, zo aan het begin van de zomervakantie zijn wij wel erg benieuwd naar hoe we er qua lezers na de eerste, zeer bewogen maanden van 2020 voorstaan. 

Maar liefst 1,6 miljoen paginabezoeken, veel meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Natuurlijk zijn er by far niet zoveel professionele beleggers in Nederland. Ze hebben samen - wellicht met particuliere beleggers - wel veel pagina's op IEXProfs.nl bezocht. 

Maar veel bezoek is niet nieuw voor ons. Eerdere campingrally's, Chinadips of financiële crises zorgden ook voor topbezoekcijfers voor onze site. Eigenlijk is volatiliteit altijd goed voor onze bezoekcijfers. 

De top 10

Maar wat lazen die vele professionele beleggers het liefst bij ons? Een top 10 van meest gelezen artikelen van de eerste zes beleggingsmaanden van 2020. Alle Must Reads zijn hieruit gefilterd. Deze artikelen, die ook op IEX.nl verschijnen, worden namelijk altijd goed gelezen. 

  1. Covid-19-blog: Wat zeggen de beleggingshuizen - Hierin staat alles wat u wilt weten over de gevolgen van de coronacrisis voor beleggers, verzameld door IEXProfs-redacteur Rob Stallinga. 

  2. Wachten-op-de-draghedie - Edin Mujagic vreest dat de prijs die we moeten betalen voor het onconventionele beleid van de ECB en andere centrale banken hoog zal zijn. "Beleggers zullen zien dat de ziel van de economie aan de monetaire duivel is verkocht."

  3. De olieprijs kan verder omlaag - De olieprijs dook begin maart naar beneden. Daarna kwam de coronacrisis pas goed op gang. Wat zijn de gevolgen van een lage olieprijs? Geschreven door IEXProfs-redacteur Fleur van Dalsem.

  4. Wopke Hoekstra spaart kleine spaarder - Wopke Hoekstra heeft gelijk; experimenteren met negatieve rente is geen goed idee. Hij kan zijn woorden echter beter richten aan beleidsmakers van de ECB dan aan de CEO’s van Nederlandse banken, aldus Marcel Tak.

  5. Nu gokken op een stijgende rente - Een nieuwsbericht van de redactie: Als Covid-19 dezelfde trend als SARS volgt, dan zal de Amerikaanse rente later dit jaar hard oplopen.

  6. Laat u niet meeslepen door corona-angst - Het coronavirus heeft zeker een negatieve impact op de economie wereldwijd. Maar dat zal maar tijdelijk zijn. China start alweer op en overheden zullen extra stimuleren, aldus Edin Mujagic. Geen paniek dus.

  7. Beleggen na de coronacrash - Marcel Tak legt uit hoe u na de coronacorrectie de gewenste risico-rendementsverhouding kunt implementeren. Bijvoorbeeld met deep in the money puts, waarmee het verwachte dividend van Aegon en RDS nu al te incasseren is.

  8. Aandelen; wegblijven of heel goed kiezen? - Terwijl een deel van de professionele beleggers in afwachting is van een tweede correctie (er komt geen V-vormig-herstel) zijn er ook beleggers die positief blijven. Wie krijgt er gelijk? Lees de visies van Ewout van Schaick (NN IP), Ralph Wessels (ABN AMRO), Sander Zondag (BNP Paribas OBAM) en Joost van Leenders (Kempen). Gemaakt door Rob Stallinga. 

  9. Vastgoedfondsen krijgen enorme duw - Vastgoedbeleggingsfondsen zijn momenteel een van de meest volatiele en speculatieve beleggingen op de beurs. Sommige vastgoedfondsen hebben al meer dan 60% aan waarde verloren dit jaar, aldus dit nieuwsbericht van de redactie. 

  10. Nog vijftien jaar lang lage rente - Bij de ECB blijven de kosten voor de baten uit gaan. Het lijkt er in de verste verte niet op alsof Lagarde het superruime monetaire beleid zal wijzigen, aldus Edin Mujagic.

Dit zijn overigens alleen de artikelen die goed bezocht zijn. Ook onze pagina's over de IEX Investment Influentials en de pagina over de IEXFonds 40 worden - naast de voorpagina natuurlijk - heel goed bezocht.

Ook ons online magazine over de beste beleggingsfondsen  - in samenwerking met Refinitiv - en beleggen na de coronacrisis werd goed gelezen. Voor als u het gemist heeft..

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus