Nieuws

Fysieke supermarkt bewijst belang

Vermogensbeheerder Joshua Brown droomt van een huisje buiten New York en is dankbaar dat er nog fysieke supermarkten zijn. De coronacrisis zal een aantal zaken blijvend veranderen, weet ook Brown.

Een tweede huis ergens buiten de grote stad zou nu niet slecht zijn. Fijn dat er nog supermarkten zijn! Het zijn enkele van de gedachten die tijdens de coronacrisis door het hoofd schieten van vermogensbeheerder Joshua Brown

Brown, die nu opgesloten zit in New York, is ervan overtuigd dat er dingen blijvend zullen veranderen door deze crisis. Net als veel anderen verwacht hij dat video-conferencing een trend is die niet meer weggaat.

Hij kan zich voorstellen dat mensen in de toekomst nog meer gemonitord worden in winkelcentra en stadions. Temperatuur meten wordt misschien wel de meest normale zaak ter wereld.

Amazon Fresh onbetrouwbaar

Aanbieders van cruises zijn volgens hem ten dode opgeschreven. Aan conferenties blijft wel behoefte, maar het zal even duren voor ze weer op gang komen. Geen goed nieuws dus voor de hotelbranche.

De onlinehandel beleeft momenteel een doorbraak. Toch is een van de eyeopeners voor Brown hoe belangrijk fysieke super- en hypermarkten zijn.

Hij heeft ook een paar keer geprobeerd boodschappen te doen bij Amazon Fresh, maar dat bleek in deze crisistijden een erg onbetrouwbare dienst.

Sparen

Een andere verandering is ten slotte dat de Amerikanen het sparen gaan ontdekken. In Europa sparen de mensen overdreven veel. In Japan ook. Maar in de VS vinden ze dat maar een rare gewoonte.

Geld uitgeven, of beleggen. Dat doe je met vermogen. Niet sparen. Maar dat zou in de toekomst best wel eens kunnen veranderen door deze crisis.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020