Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites.

Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs magazine en zorgt voor de nodige vrouwelijke versterking op de redactie. Dames beleggen immers beter, toch?

Nieuws

Bekende belegger Thomas Boone Pickens dood

Gisteren is de 91-jarige Amerikaanse belegger Thomas Boone Pickens overleden. Hij werd vooral bekend als corporate raider in de jaren 80.

Pickens was een echte olieman. Geboren in Oklahoma, maar zijn uitvalsbasis werd al snel Texas. Hij was het ultieme voorbeeld van van-krantenjongen-tot-miljonair.  

Op zijn twaalfde had hij een krantenwijk, bij zijn dood naar schatting 500 miljoen dollar. In de tussentijd gedroeg hij zich als een echte kapitalist. Hij was bestuursvoorzitter van het hedgefonds BP Capital Management en een bekend raider in de jaren 80.

Zijn oliebedrijf Mesa was het grootste niet-genoteerde oliebedrijf in de wereld. In de jaren 80 was hij zo'n bekende zakenman dat hij overwoog om mee te doen aan de Amerikaanse predidentsverkiezingen in 1988.

Van zijn vermogen heeft Pickens het meeste weggeschonken aan goede doelen. En en passant gaf hij de nieuwe generatie ook nog wat belangrijke investeringslessen. 

Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen