Nieuws

Rob Deneke leidt nieuw Junofonds

Juno Investment Partners lanceert een nieuw beleggingsfonds, dat wordt geleidt door Rob Deneke, oprichter van Comgest Benelux.

Juno Investment Partners, bekend van het Juno Selection Fund, komt binnenkort met een nieuw fonds op de markt dat zich richt op beleggen in beursgenoteerde (familie)bedrijven met een voorspelbare jaarlijkse winstgroei.

Anders dan het Juno Selection Fund, dat investeert in bedrijven met een initiële beurswaarde van 250 miljoen tot vier miljard euro, zal het nieuwe fonds beleggen in bedrijven met een beurswaarde van vier miljard tot 20 miljard.

“We richtten ons tot nu toe op bedrijven die je kunt zien als de tieners op de beurs. Met het nieuwe fonds gaan we voor de young adults," aldus Lennart Smits van Juno. Het Juno Selection Fund begon in januari 2008 en wist sindsdien een gemiddeld jaarlijks rendement te halen van 13,1%.

De komst van Rob Deneke

In 2018 sloot het Juno Selection Fund na het bereiken van het maximum ingelegd fondsvermogen de deuren voor inschrijvingen. Het nieuwe Juno Continuation Fund zal worden beheerd door Rob Deneke (zie grote foto), die in mei is overgestapt van Comgest. Deneke is een ervaren aandelenbelegger die meer dan tien jaar verschillende (Europese) aandelenfondsen beheerde bij Comgest, voordat hij in 2006 met anderen Comgest Benelux oprichtte.

Juno ziet grote mogelijkheden bij aandelen in het marktsegment boven vier miljard, die te groot zijn voor het Juno Selection Fund. Juno’s medeoprichter Lennart Smits (links op de foto): “Er zijn ook in de categorie van iets grotere ondernemingen juist veel aantrekkelijke (familie)bedrijven met een sterk en goed voorspelbaar winstgroeiprofiel en ook nog tegen aantrekkelijke waarderingen. Het is daarom een logische stap om ons met het nieuwe fonds op dat marktsegment te richten.”

Mede-Juno-oprichter Frans Jurgens (rechts op de foto) over de komst van Deneke: “We willen onze inspanningen voor het bestaande fonds niet verwateren door onze aandacht over twee fondsen te verdelen. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een additioneel team dat Juno kan helpen het tweede fonds te beheren, op een wijze die precies past bij ons investerings-DNA. Lennart en ik kennen Rob al vele jaren. Van de kennis en ervaring die hij meebrengt naar Juno zal niet alleen het nieuwe fonds maar onze gehele organisatie gaan profiteren.”

Van Parijs naar Den Haag

Rob Deneke begon 24 jaar geleden als analist en portfolio manager van onder andere het Comgest Growth Europe Fund. Later richtte hij met anderen Comgest Benelux op, terwijl hij zeer nauw bleef samenwerken met de analisten en portfoliomanagers in Parijs.

Rob Deneke: “De wens bleef sluimeren om zelf weer intensief met financiële analyse en portfolio management aan de slag te gaan. Het Juno Continuation Fund is een geweldige kans om vanuit en met een kleine, wendbare organisatie een nieuw fonds te gaan oprichten en beheren.”

Juno Investment Partners is voornemens om het Juno Continuation Fund op korte termijn ter goedkeuring bij de AFM aan te bieden en aansluitend het fonds voor beleggers open te stellen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus