Nieuws

Drie nieuwe medewerkers ESG-team Aegon AM

Aegon Asset Management heeft drie nieuwe medewerkers aangetrokken ter versterking van het Verantwoord beleggen-team.

  • Rebecca Dreyfus wordt Senior Engagement Associate binnen het Responsible Business & Public Affairs-team. Ze is afkomstig van Sustainalytics, waar zij als Client Relations Manager cliënten in Scandinavië adviseerde bij de ontwikkeling en implementatie van strategieën op het gebied van ESG-integratie voor de diverse beleggingscategorieën.

  • Stephanie Mooij krijgt dezelfde functie als Dreyfus. Zij heeft recent aan de Universiteit van Oxford haar PhD afgerond op het gebied van ESG-integratie. In dat kader heeft zij onderzoek gedaan naar de wijze waarop beleggers, vermogensbeheerders en bedrijven met verantwoord beleggen omgaan en in hoeverre deze verschillende partijen raakvlakken met elkaar hebben. Daarvoor was ze beleggingsanalist. 

  • Gerrit Ledderhof wordt manager Responsible Investment & Public Affairs. Hij was eerder werkzaam bij het Canadese ministerie van Milieu in Toronto, waar hij projectmanager en teamleider was op de afdeling Klimaatprogramma's en als zodanig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van klimaatbeleid, -analyses en -programma's ten behoeve van de provincie Ontario. 
De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie