Nieuws

Schroders lanceert high-conviction EM-aandelenfonds

Schroders heeft het Schroder ISF Emerging Markets Equity Alpha gelanceerd.

Dit fonds heeft  volgens de vermogensbeheerder tot doel beleggers overal ter wereld te laten profiteren van snel groeiende opkomende markten, door middel van een high conviction-strategie die gebruik maakt van Schroders' enorme expertise in de opkomende markten.

De strategie belegt in 40 tot 60 aandelen uit het opkomende universum waarvan het beleggingsteam het sterkst overtuigd is. Deze worden geselecteerd volgens een bottom-up beleggingsproces zonder stijlvoorkeur.

Het fonds wordt beheerd door Robert Davy en Waj Hashmi. Zij worden ondersteund door een team van 45 beleggingsprofessionals die gevestigd zijn in Londen, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het fonds ging op 11 december 2017 van start. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Brexit