Nieuws

Ron O'Hanley nieuwe CEO van State Street

Jay Hooley treedt eind volgend jaar af als CEO van State Street. Ron O'Hanley neemt het stokje dan over.

State Street Corporation maakt vandaag bekend dat CEO Jay Hooley eind 2018, na dertig jaar in dienst te zijn geweest, zal aftreden als Chief Executive Officer van de bewaarbank uit Boston.

Hij wordt opgevolgd door Ron O'Hanley (zie foto), CEO van State Street Global Advisors, de vermogensbeheerder van State Street.

naam voor SEO

Tevens heeft State Street's Raad van Commissarissen Ron O'Hanley al benoemd tot Chief Operating Officer van het moederbedrijf. Ron O'Hanley wordt opgevolgd door Cyrus Taraporevala als CEO van State Street Global Advisors.

Ron O'Hanley heeft dertig jaar ervaring in vermogensbeheer. Voordat hij in 2015 bij State Street in dienst trad, werkte hij hij bij Fidelity Investments, BNY Mellon en McKinsey.

Cyrus Taraporevala heeft 27 jaar ervaring in de sector en werkte voorheen bij Fidelity Investments.

State Street Corporation heeft een 225-jarige geschiedenis en is een van 's werelds grootste financiële dienstverleners met 31,2 biljoen dollar in bewaring.

State Street Global Advisors is een van 's werelds grootste vermogensbeheerders met 2,7 biljoen dollar onder beheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen