Nieuws

De meest populaire onderwerpen op IEXProfs

Profs zijn net particuliere beleggers: ook zij lezen het liefst lijstjes en zijn benieuwd of er nu een obligatiecrash komt of niet.

Benieuwd over welke onderwerpen beleggers in de eerste helft van 2017 het liefst lazen? Wij ook. Dus vandaar dit lijstje met de tien meest gelezen artikelen. We hebben daar de Must reads even uitgelaten. Deze vaste rubriek van ons wordt namelijk elke dag heel goed gelezen.

En wat blijkt? Profs zijn net gewone beleggers. Ook zij willen alles weten over waar nog rendement te halen is, welke fondsen het goed doen en of ze bang moeten zijn voor een obligatiecrash. 

 1. De tien beste dividendfondsen
  Dividendbeleggen is in de huidige lage rente-omgeving nog altijd erg populair. Maar wat zijn de beste fondsen, actief of passief, om het dividendspel te spelen? AF Advisors zette de beste fondsen op een rij

 2. NN IP en BlackRock grote winnaars Lipper Fund Awards 2017
  Zon, zee en strand en circa 120 beleggingsprofessionals en een rits aan prijzen. De Lipper Fund Awards 2017 zijn uitgereikt. NN IP en BlackRock zijn de grote winnaars. 

 3. De 10 beste duurzame aandelenfondsen
  Passief verslaat actief in de Top 10 van de beste wereldwijd duurzame aandelenfondsen. En Nederlandse fondshuizen scoren goed, blijkt uit cijfers van AF Advisors. 

 4. Bitcoin zet weergaloze opmars voort
  Bitcoin zet zijn weergaloze opmars voort en heeft voor het eerst de grens van 1800 dollar doorbroken. Grotere wereldwijde acceptatie is de voornaamste reden.

 5. Pas op voor uiteenspatten moeder aller obligatiezeepbellen – Edin Mujagic
  Aangezien de ECB de Fed nadoet, maar dan later, moeten de overheden in de eurozone en beleggers in deze staatsobligaties zich voorbereiden op een normalisering van de rentestanden en de gevolgen daarvan.

 6. Euro klapt al in 2017
  Econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz legt nog maar eens uit waarom de euro het niet gaat redden

 7. Goed moment inflatie-obligaties – Marcel Tak
  Zijn inflatie gerelateerde obligaties interessant nu de inflatie naar verwachting op zal lopen? Iets voor Dijsselbloem?

 8. Bitcoin-ETF gaat op herhaling
  De bitcoinkoers is hard op weg naar een nieuw record, zeker nu de SEC heeft besloten zijn besluit over een indextracker te herzien.

 9. Topbeleggers pareren de onzekerheid – Rob Stallinga
  Vijf gerenommeerde beleggingsstrategen leggen uit waarom zij iets minder risicovol zijn gaan beleggen

 10. M1 voorspelt Amerikaanse correctie – Rob Stallinga
  Op basis van de belangrijke M1-indicator verwacht hoofdeconoom Simon Ward van Henderson GI een Amerikaanse recessie. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus