Nieuws

Waarom nog beleggen in hedgefondsen?

Columnist Larry Swedroe vam ETF.com noemt het een raadsel dat hedgefondsen nog zo veel geld weten aan te trekken.

Hedgefondsen hebben acht jaar van underperformance achter de rug. Veel beleggers hebben daar inmiddels consequenties uit getrokken en de dure fondsen de rug toegekeerd. Larry Swedroe vindt dat niet meer dan logisch. Wat hem vooral verbaast is dat de hedgefondsenindustrie nog altijd 3 biljoen dollar onder beheer heeft.

De oud-manager van verzekeringsconcern Prudential en hoofd van de onderzoeksafdeling van Buckingham Strategic Wealth beschrijft een sector in verval waar je alleen nog een klein groepje op risico beluste beleggers zou verwachten. 

Het zijn volgens hem niet alleen de slechte resultaten die de risico's zo groot maken. Er werden vorig jaar ook meer dan duizend hedgefondsen geliquideerd.

Zwak 2017

De slechte resultaten gaan dit jaar gewoon door. De Global Hedge Fund index wijst op een rendement van +2,56%. Volgens Swedroe zeer mager als je het vergelijkt met internationale aandelenindices. In vergelijk tot obligaties valt de schade mee.

Resultaten hedgefondsen in perspectief

Swedoe's advies is duidelijk: verkoop alle hedgefondsen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?