Nieuws

BlackRock maakt draai naar quant

BlackRock ruilt in de Verenigde Staten een deel van de stockpickers in voor computers.

BlackRock gaat in de Verenigde Staten meer gebruik maken van quant-strategieën voor aandelen, en haalt zeven actieve beheerders af van beleggingsfondsen.

’s Werelds grootste vermogensbeheerder is van plan om onder het label Advantage in de Verenigde Staten een nieuwe reeks fondsen te lanceren, waarin zowel de omgebouwde als nieuwe aandelenfondsen worden ondergebracht, meldt CityWire.

Circa 28 miljard euro aan beheerd vermogen is gemoeid met de draai van stockpicking naar quantbeleggen. BlackRock heeft nog niet bekend gemaakt welke beleggingsfondsen de draai zullen maken. De stap bespaart volgens de asset manager beleggers jaarlijks circa 28 miljoen euro doordat de nieuwe fondsen lagere beheervergoedingen vragen.

Vier smaken

BlackRock gaan aandelenbeleggers vier smaken bieden: core alpha, waarvan Advantage deel uitmaakt, high conviction alpha voor geconcentreerde portfolio’s, unconstrained en absolute return-strategieën, uitkomstgeoriënteerd voor inkomstenbeleggers en ESG, en fondsen gericht op landen- en sectoren.

BlackRock-dochter iShares draait goed vanwege de draai van passief naar actief met een record netto-instroom vorig jaar van 130 miljard euro. De actief beheerde fondsen van BlackRock noteerden echter een uitstroom van bijna 18 miljard euro, volgens gegevens van Morningstar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus