Nieuws

SNS Bank schrapt honderden banen

SNS wil de komende jaren 100 miljoen euro bezuinigen en zal daarvoor 800 tot 900 voltijdsbanen schrappen.

SNS wil de komende jaren 100 miljoen euro bezuinigen en zal daarvoor 800 tot 900 voltijdsbanen schrappen, aldus Nu.nl. Hoeveel banen er precies zullen verdwijnen en op welke termijn, staat volgens SNS nog niet vast. 

"De plannen, die betrekking hebben op alle merken van SNS Bank, moeten eerst nog verder worden uitgewerkt. Hoeveel mensen er precies uit moeten, is daarom nog niet bekend. Het financiële concern telt nu nog ruim vierduizend arbeidsplaatsen."

Dat SNS Bank wil snijden in de organisatie hangt volgens de nieuwssite samen met de digitalisering in de financiële sector. Die maakt het nodig om efficiënter te gaan werken.

"In de Nederlandse banken- en verzekeringsbranche zijn bij reorganisaties de afgelopen jaren al vele duizenden banen verloren gegaan. De aankondiging van SNS komt een dag nadat verzekeraar Achmea een streep haalde door circa tweeduizend banen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40