Nieuws

Moeizaam jaar Aberdeen AM

De Britse vermogensbeheerder Aberdeen Asset Management wordt dit jaar met flinke uitstroom geconfronteerd.

De Britse vermogensbeheerder Aberdeen Asset Management wordt dit jaar met flinke uitstroom geconfronteerd. Dit jaar is al 38,5 miljard euro gestroomd, waarvan een aanzinelijk deel uit onderde de mix- en quantfondsen, blijkt uit de resultaten van het gebroken boekjaar dat loopt tot oktober 2016.

Ook de tanende belangstelling van beleggers voor opkomende markten, een specialisme van de assetmanager, weegt op de resultaten. Dit kwartaal stroomt er weer kapitaal in de opkomende marktenfondsen van Aberdeen, volgens de asset manager.

De netto-omzet is in die periode 14% gedaald tot 1,25 miljard euro. De winst voor belastingen is 28% lager uitgekomen op 414 miljoen euro. CEO Martin Gilbert noemt het slechte economische en politieke nieuws de belangrijkste oorzaak voor de tegenvallende resultaten. Het totaal vermogen onder beheer steeg als gevolg van enkele overnames met bijna 30 miljard euro naar 362,7 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie