Nieuws

Britse tak Aegon AM meest duurzaam

De Britse vermogensbeheertak van Aegon Asset Management, Kames Capital, gaat het meest duurzaam te werk volgens de VN.

De Britse vermogensbeheertak van Aegon Asset Management, Kames Capital, gaat volgens de Verenigde Naties het meest duurzaam te werk. Het is voor het tweede jaar op rij dat Kames Capital, sinds 2011 de naam voor de Britse tak van Aegon Asset Management, de hoogste score behaalt bij de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI).

De vermogensbeheerder heeft in 2008 zijn handtekening gezet onder de gedragscode, die een proactieve houding aanmoedigt ten aanzien van verantwoord beleggen en geldt als wereldwijde standaard voor ESG-vraagstukken (Environmental, Social & Corporate Governance). Jaarlijks haalt de UNPRI alle financiële partijen die de gedragscode hebben ondertekend langs de duurzame meetlat.

In het meest recente onderzoek, dat stamt uit juni 2016, haalt Kames de hoogste score, een A+. Slechts 15% van de ondertekenaars is daarin geslaagd.

Kames Capital opereert vanuit Edinburgh en London en beheerde op 31 maart van dit bijna 73 miljard euro. De nadruk ligt op obligaties, aandelen, vastgoed en multi-assets voor institutionele en particuliere beleggers in Groot-Brittannië en daarbuiten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's