Nieuws

Direct lending meest gezocht

Direct lending is koploper onder de private debtstrategieën die Europese institutionele beleggers willen aanhangen.

Direct lending is de koploper onder de private debtstrategieën die Europese institutionele beleggers in de komende een tot twee jaar willen aanhangen. Na private debt (55%) volgen mezzanineleningen (48%) en distressed debt (42%), blijkt uit onderzoek van fiduciair dienstverlener Elian onder Europese institutionele beleggers.

Alternatieve kredietverlening biedt institutionele beleggers kansen. Banken trekken zich terug uit sommige segmenten van de kredietverlening vanwege buffereisen en beperkingen door nieuwe regelgeving. Dat opent voor beleggers als vermogensbeheerders, verzekeraars, pensioenfondsen de deur voor alternatieve kredietverlening.

Als voornaamste belemmeringen voor de markt voor private credit noemen verzekeraars en pensioenfondsen regulering, gevolgd door de (on)mogelijkheid om kapitaal vrij te maken voor kredietverstrekking, de vraag of zij kapitaalskosten op lange termijn net zo laag kunnen houden als banken, een opleving in de kredietverstrekking door dezelfde banken en de rendementen van directe leningen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?