Nieuws

Infra geen unieke assetclass

Beursgenoteerde infrastructuur is geen unieke beleggingscategorie, die geen extra diversificatie biedt.

Beursgenoteerd infrastructuur is geen unieke beleggingscategorie, die geen extra diversificatie biedt. Deze beleggingscategorie biedt ook geen unieke combinatie van marktfactoren, die kan worden gebruikt als benchmark voor beleggingen in infrastructuur.

Dat concludeert het Parijse onderzoeksinstituut EDHEC in een onderzoek dat een periode bestrijkt van vijftien jaar voor de Britse en Amerikaanse markt, voor en na de financiële crisis. Volgens EDHEC versterken de conclusies in het onderzoek de roep om benchmarks waarin niet-beursgenoteerd infrastructuur is opgenomen.

Het onderzoeksinstituut ontwikkelt met ’s werelds grootste database voor niet-beursgenoteerd infrastructuur, en benchmarks voor de beleggingscategorie die eind dit jaar het licht moeten zien. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?