Europese ETF op recordniveau

De belangstelling voor Europese ETF’s blijft stijgen. BlackRock heeft nu een Europese ETF met een vermogen van ruim 20 miljard dollar, aldus Citywire.

BlackRock liet weten dat het belegd vermogen iShares Core S&P 500 UCITS ETF, een in Dublin genoteerd fonds, in januari het niveau van 20 miljard dollar heeft doorbroken. Dat is volgens de vermogensbeheerder voor het eerst in de Europese ETF-geschiedenis.

Europese belangstelling ETF's groeit

De BlackRock-ETF werd in mei 2000 gelanceerd. Aan het eind van 2014 was het belegde vermogen gestegen naar 11,8 miljard dollar. Met de nieuwe inleg in januari bedraagt het belegd vermogen 20,7 miljard dollar.

Het fonds volgt de S&P 500 index. Apple heeft met 3,56% de hoogste weging in de portefeuille. De iPhone-producent wordt gevolgd door Amazon met een weging van 1,63%. De IT-sector is met 21,4% het meest vertegenwoordigd in de ETF.

Het bericht van BlackRock komt op een moment dat duidelijk wordt dat de belangstelling van Europese beleggers voor ETF’s nog altijd sterk toeneemt. Volgens gegevens die door Lipper zijn verzameld is het belegde vermogen in Europese ETF’s op dit moment 514,5 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 448,2 miljard euro.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Passieve beleggers verlaten EM

20-feb-17 14:20 - Detlef Glow

Terwijl Europese ETF's ook in januari een stevige inflow boekten, gingen opkomende markten-ETF's juist in de uitverkoop.

Twee portefeuilles met impact

17-feb-17 13:00 - Fleur van Dalsem

Hoe richt u een impactportefeuille in? Triodos en BlackRock doen het voor met een speciaal samengestelde ESG-portefeuille voor een pensioenfonds.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Instroom Pimcofondsen versnelt

15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde k...