Europese ETF op recordniveau

De belangstelling voor Europese ETF’s blijft stijgen. BlackRock heeft nu een Europese ETF met een vermogen van ruim 20 miljard dollar, aldus Citywire.

BlackRock liet weten dat het belegd vermogen iShares Core S&P 500 UCITS ETF, een in Dublin genoteerd fonds, in januari het niveau van 20 miljard dollar heeft doorbroken. Dat is volgens de vermogensbeheerder voor het eerst in de Europese ETF-geschiedenis.

Europese belangstelling ETF's groeit

De BlackRock-ETF werd in mei 2000 gelanceerd. Aan het eind van 2014 was het belegde vermogen gestegen naar 11,8 miljard dollar. Met de nieuwe inleg in januari bedraagt het belegd vermogen 20,7 miljard dollar.

Het fonds volgt de S&P 500 index. Apple heeft met 3,56% de hoogste weging in de portefeuille. De iPhone-producent wordt gevolgd door Amazon met een weging van 1,63%. De IT-sector is met 21,4% het meest vertegenwoordigd in de ETF.

Het bericht van BlackRock komt op een moment dat duidelijk wordt dat de belangstelling van Europese beleggers voor ETF’s nog altijd sterk toeneemt. Volgens gegevens die door Lipper zijn verzameld is het belegde vermogen in Europese ETF’s op dit moment 514,5 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 448,2 miljard euro.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Europese credits uit de gratie

20-mrt-17 14:30 - Detlef Glow

Detlef Glow analyseert de Europese ETF-verkoop in februari. Opmerkelijk: Europese beleggers dumpten massaal Europese credits.

Actief belegt meer in passief

20-mrt-17 09:02 - IEXProfs Redactie

Beleggingsfondsen zullen meer gaan beleggen in ETF’s om kosten te besparen. Met die draai is 2.000 tot 3.000 miljard dollar gemoeid.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Het rommelt bij Skagen

10:20 - IEXProfs Redactie

Twee belangrijke fondsbeheerders vertrekken bij Skagen. Het sluit een jaar af met veel wijzigingen binnen Skagen.