Wel beursgenoteerde aandelen, niet beursgenoteerde schuld In de keuze tussen wel of niet beursgenoteerde effecten heeft BlackRock momenteel een duidelijke voorkeur voor publieke aandelen en onderhandse leningen. De argumenten zijn sterk. 24 mei 2023 16:00 • Door Gastauteur IEXProfs BlackRock heeft door de bankencrisis haar strategie heroverwogen. De vermogensbeheerder verkiest nu onderhandse leningen boven obligaties van beursgenoteerde bedrijven, omdat banken momenteel zelf minder kredieten verlenen. Het tegenovergestelde geldt voor de aandelenmarkt. Daar belegt BlackRock liever op de beurs dan erbuiten, omdat op de beurs een proces van herprijzing heeft plaatsgevonden en de risico’s bij aandelen op de middellange termijn afnemen. Springen in het gat Uit het nieuwste wekelijkse marktcommentaar. “Private markets hebben vaak wat tijd nodig. Daarom pakken we nu onze kans om met onderhandse leningen in het gat te springen dat banken op de kredietmarkt achterlaten. De yields in direct lending zijn gestegen en compenseren de lagere rentes die we (tijdelijk) zien binnen Amerikaanse high yield en investment grade. BlackRock gaat dus overwogen in private credit en positioneert zich neutraal binnen wereldwijde investment grade. Maar de niet-beursgenoteerde markten zijn complex en brengen ook hoge risico’s en volatiliteit met zich mee. "Deze strategie is dus niet voor iedereen weggelegd”, aldus de vermogensbeheerder. Private equities juist onderwogen “Voor de aandelenmarkt is het compleet andersom, daar kiezen we liever voor aandelen van beursgenoteerde bedrijven dan van niet-beursgenoteerde. We zijn nog steeds overwogen in aandelen uit ontwikkelde markten, maar onderwogen binnen een beleggingshorizon van zes tot twaalf maanden. Er zijn kortetermijnrisico's, maar daar kijkt de strategische belegger doorheen." BlackRock blijft strategisch onderwogen in groeimarkten, zoals private equity. "Private equity is inmiddels begonnen met het inprijzen van het lastige macro-economische klimaat, maar is daarin nog lang niet zo ver als beursgenoteerde aandelen.” Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 08:00 Bitcoins gaan als techaandelen over de toonbank Grote beleggers zien bitcoins steeds meer als valide aanvulling op de portefeuille. Dat heeft de koers geholpen, maar er is ook iets verloren gegaan. Crypto's worden steeds meer verhandeld alsof het techaandelen zijn, waarmee de hedge-functie is verdwenen.
Assetallocatie 24 apr Europees vastgoed is king DWS is enthousiast over de beleggingsvooruitzichten van Europees vastgoed. Dat geldt al helemaal voor stenen in Amsterdam.
Assetallocatie 24 apr Dollarzwakte is een groot risico Een structurele verzwakking van de dollar kan resulteren in een waardeverlies van 40%, zo lieten eerdere perioden van dollarzwakte zien. Logisch dat JP Morgan Private Bank beleggers aanmoedigt een grotere allocatie in alternatieve munten aan te houden. De dollarvisie van JP Morgan Private Bank wordt overigens breed gedeeld.
Assetallocatie 14 apr Weinig houvast voor beleggers Het chaotische tarievenbeleid van Trump kan tot een ernstige crisis leiden, vreest beleggingsstrateeg Vincenzo Vedda van DWS.
Assetallocatie 14 apr "Vooral Europese aandelen zijn aantrekkelijk" De volatiliteit op de financiële markten lijkt zijn hoogtepunt voorbij, waardoor de waarderingen van aandelen en obligaties kunnen herstellen. Aldus CIO Mark Dowding van RBC BlueBay Asset Management.
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.