Nieuws

Stijgende dividenden verlichten aankomende inflatiepijn

Dat we te maken krijgen met oplopende inflatie wordt inmiddels breed gedeeld. Dividendbeleggers zullen daar minder last van hebben, zo verwacht Fidelity International.

Covid-19 heeft het dividend in veel sectoren en markten onder druk gezet. Nu het economisch herstel zich aandient en de winsten weer aantrekken, staan ook de dividenden er weer beter voor. Voor langetermijnbeleggers op zoek naar een inkomen uit hun beleggingen is dat volgens Fidelity International meer dan relevant, zeker gezien de massale steunmaatregelen de economie richting een hogere inflatie kunnen duwen. 

Onderstaande grafiek laat zien hoe dividenden een duurzaam inkomen kunnen bieden in een dergelijke reflatoire omgeving. Sinds 1900 is de groei van de dividenden van de S&P 500, geannualiseerd over tien jaar, bijna driekwart van de tijd groter geweest dan de inflatie gemeten volgens de CPI, de Consumer Price Index.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus