Nieuws

Kantoren blijven gevraagd

Fysiek samenwerken op een kantoor is te belangrijk voor werkgevers en werknemers om op te geven. Dat betekent dat er ook na Covid behoefte is aan kantoorruimte. De vraag naar nieuwe kwalitatief hoogwaardige kantoren kan zelfs flink toenemen als de economie aantrekt, aldus Columbia Threadneedle Investments.

Wat gaat er gebeuren met de kantorenmarkt als de coronacrisis achter de rug is? Dood zal deze zeker niet zijn, maar de impact van Covid zal wel nog lang nadreunen, verwacht Guillaume Langellier van Columbia Threadneedle Investments.

In het rapport Office-working: long-term symptoms or full recovery? put hij uit verschillende internationale studies die allemaal duiden op een gedeeltelijke terugkeer naar normaliteit. Bureaumedewerkers zullen gemiddeld waarschijnlijk een of twee dagen blijven thuiswerken en de rest van de tijd op kantoor zijn.

Kwaliteit

Dat betekent automatisch dat er minder vraag naar kantoorruimte zal zijn. Langellier gaat ervan uit dat vooral B- en C-locaties hieronder zullen lijden. Kwalitatief hoogwaardige en duurzame kantoren zullen juist extra gevraagd zijn, vooral als het economisch gezien beter gaat.

Langellier: “Als je het regionaal bekijkt, zijn sommige kantoormarkten zoals de Londense City of West End, het Parijse Central Business District, Berlijn, Barcelona en Madrid in het voordeel omdat zij de pandemie in zijn gegaan met een relatief lage leegstand, terwijl markten met een structureel hoge leegstand, zoals de buitenring van Parijs, Manhattan, San Francisco en LA, waarschijnlijk meer te lijden zullen hebben.”

Productiviteit

De studies waar Langellier zich op baseert, komen onder andere van Deloitte, Bain & Company, Savills, Gensler, McKinsey en de Boston Consulting Group.

De belangrijkste uitkomsten zijn:

  1. Meer dan de helft van de werknemers is van mening dat zij hun productiviteit hebben behouden of zelfs verhoogd tijdens het thuiswerken. Dat is voornamelijk te danken aan het wegvallen van woon-werkverkeer en meer mogelijkheden om geconcentreerd te kunnen werken.
  2. Ruim 40% denkt juist het tegenovergestelde en noemt daarbij als belangrijkste redenen een gebrek aan motivatie en de inrichting van de werkruimte.
  3. Ongeveer 40% zegt dat de lockdowns een negatief effect hebben gehad op hun welzijn. Wat het meest wordt gemist zijn sociale interactie (45%), samenwerking (31%) en netwerken (25%).

Nog enkele andere punten uit de studies:

  1. Voor bedrijven is het belangrijk dat de werknemers met enige regelmaat op kantoor zijn om de bedrijfscultuur te voeden en te behouden.
  2. Samenwerking heeft een positieve impact op creativiteit en innovatie. Alleen maar thuiswerken zou niet goed zijn.
  3. Als mensen altijd thuiswerken is er een hoger risico dat ze zich gaan misdragen.
  4. Zodra er weer meer mensen naar kantoor gaan, zal de fear of missing out (FOMO) toenemen. Dat ene praatje met de baas of een klant, kan immers doorslaggevend zijn voor de verdere carrière.  
  5. Er zal waarschijnlijk meer aandacht komen voor de werkplek. Deze zal ook flexibeler worden zodat hij door meer mensen kan worden benut.
  6. Duurzaamheid gaat een belangrijke rol spelen bij kantoorruimte. Dat is een stimulerende factor voor nieuwbouw. Oude kantoren zullen verdwijnen.

Pro's en contra's van thuiswerken

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?