Nieuws

VanEck lanceert Global Wide Moat ETF

VanEck lanceert de Vectors Morningstar Global Wide Moat UCITS ETF, die beleggers in staat stelt om wereldwijd te beleggen in bedrijven met concurrentievoordelen.

Sinds vandaag is de VanEck Vectors Morningstar Global Wide Moat UCITS ETF verhandelbaar op de Londense en de Duitse beurzen en geschikt voor distributie in Nederland. De nieuwe ETF stelt beleggers in staat om wereldwijd te investeren in bedrijven met lange termijn concurrentievoordelen.

“Investeerders krijgen toegang tot een intelligente beleggingsstrategie middels een kostenefficiënte en transparante ETF-oplossing", zegt Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck. “Voor de Moat-strategie gebruiken we uitsluitend de Morningstar® Global Wide Moat Focus IndexSM. Deze index heeft blootstelling aan aandelen van bedrijven waarvan Morningstar denkt dat ze zich met een brede economische slotgracht (moat is Engels voor slotgracht) kunnen onderscheiden van hun concurrenten."

"Dergelijke slotgrachten bestaan uit kostenleiderschap, schaalvoordelen, netwerkeffecten, hoge overstapkosten of immateriële activa. Daarnaast moet het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd zijn om opgenomen te worden in de index.”

Volgens Rozemuller heeft de Morningstar® Global Wide Moat Focus IndexSM de MSCI World Index sinds zijn introductie op 23 april 2018 met 3,97 procentpunten overtroffen (peildatum: 25 juni 2020).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus