Nieuws

Aegon AM versterkt team alternatieve obligaties

Aegon AM heeft maar liefst vier specialisten aangenomen voor het alternatieve obligatieteam. Het gaat om Philip van der Meijden, George Konings, Mickey Teunissen en George Nijborg.

Philips van der Meijden zal zich richten op woninghypotheken. Recentelijk werkte hij als portefeuillemanager bij Arrow Global.

George Konings komt over van Rabobank en gaat zich bezighouden met de financiering van buy-outs- en van de groei van kleine en middelgrote ondernemingen.

Ook Mickey Teunissen zal zich bij Aegon AM richten op buy-outs en de financiering van de groei van MKB-bedrijven. Net als Konings komt hij over van Rabobank.

George Nijborg tenslotte werkte tot voor kort bij Goldman Sachs. Voor Aegon AM zal hij de verkoop van aandelen buiten de beurs om begeleiden (private placement) en aandacht hebben de handel in verzekeringscontracten.

Groeimarkt

Het alternatieve vastrentende team van Aegon AM heeft 40 miljard onder beheer, dat is geïnvesteerd in onder meer asset-backed securities, woninghypotheken en leningen aan het midden- en kleinbedrijf. Het team wordt geleid door Frank Meijer.

De forse personeelsuitbreiding is volgens Meijer nodig, omdat steeds meer beleggers noodgedwongen de markt van alternatieve obligaties opzoeken. Uit traditionele obligaties valt tegenwoordig weinig inkomen te halen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus