Nieuws

PGGM belegt 20 miljoen euro in Noordse corona-obligatie

Pensioenbelegger PGGM heeft namens Pensioenfonds Zorg en Welzijn 20 miljoen euro belegd in een obligatie van de Nordic Investment Bank.

NIB haalde op de kapitaalmarkt vandaag een miljard euro op met de uitgifte van een driejaars-COVID-obligatie. De NIB is de ontwikkelingsbank met AAA-kredietstatus van Scandinavische en Baltische staten.

De opbrengst van deze obligatie – COVID-19 Response Bond - wordt gebruikt ter bestrijding van de gevolgen van de coronacrisis in de Noordse landen en de Baltische staten. Leningen die de bank zal uitgeven met de opbrengst zijn bedoeld voor lokale overheden, banken en bedrijven die bijdragen aan het verbeteren van de lokale gezondheidszorg. 

Ook kunnen er maatregelen van worden gefinancierd ter ondersteuning van diegenen die worden getroffen door de gevolgen van het virus.

De obligatie heeft een looptijd van drie jaar en is met een extra vergoeding van zes basispunten (0,06%) boven de Europese swaprente aantrekkelijk geprijsd op basis van de recente historie, aldus de pensioenbelegger. Met 2,8 miljard euro aan interesse van institutionele beleggers was deze NIB-obligatie zwaar overtekend.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie