Nieuws

Themabeleggers Robeco stappen over naar concurrent

Een personele aderlating bij Robeco. De succesvolle themabeleggers Henk Grootveld, Christian Vondenbusch en Jeroen van Oerle namen vlak voor Kerst ontslag om bij Lombard Odier IM te beginnen.

Bij Robeco zijn ze vervelend de Kerst ingegaan, want volgens Citywire hebben sterbeleggers Henk Grootveld, Jeroen van Oerle en Christian VondenBusch kort daarvoor ontslag genomen om bij concurrent Lombard Odier IM nieuwe uitdagingen te vinden. Ze zijn weggekocht, poached zoals Citywire het noemt.

Met de komst van de drie Nederlandse themabeleggers maakt de Zwitserse vermogensbeheerder werk van zijn ambitie om iets te betekenen in de wereld van themabeleggen. Volgens Han Dieperink, de gewezen CIO van Rabobank, is dat de toekomst van actief beleggen. De eerste strategie die de ex-Robecobeleggers voor Lombard Odier zullen starten is een fintechfonds. Dat moet al in het eerste kwartaal van dit jaar van start gaan. De heren beginnen hun werkzaamheden op 1 februari aanstaande.

Stoelendans

Het vertrek van de drie beleggers heeft bij Robeco voor de nodige personeelsaanpassingen gezorgd. Henk Grootveld was hoofd Megatrends en leidde het roemruchte fonds Rolinco. Dat was in de loop van de tijd getransformeerd van een fonds dat in groeiaandelen belegt tot eentje waarin verschillende trendbeleggingen samenkomen. De positie van Grootveld wordt overgenomen door Marco van Lent en Vera Krückel.

Henk Grootveld
Henk Grootveld

Christian Vondenbusch was met Patrick Lemmens mede-verantwoordelijk voor het Robeco New World Financials Equities Fund. Jeroen van Oerle bestierde met Patrick Lemmens het Robeco Global Fintech Equities Fund. Patrick Lemmens, die alleen is achtergebleven, krijgt volgens Citywire tijdelijk hulp van Jack Neele bij het managen van het fintechfonds. Jan-Willem Knoll helpt Lemmens nu met het managen van New World Financials.

Patrick Lemmens
Patrick Lemmens

Bij Robeco is het vertrek van de drie themabeleggers gelaten ontvangen. "Er zijn drie mensen weggegaan op een team van twintig."

Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Duurzaam beleggen