Nieuws

Nieuw! Beleggen in een ESG-proof STOXX Europe 600

State Street Global Advisors heeft de SPDR STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF gelanceerd. "Het fonds is de eerste ESG-ETF-strategie met transparante uitsluitingscriteria op de STOXX Europe 600."

Het fonds staat sinds vandaag genoteerd aan Euronext Amsterdam. In de ETF zijn beleggingen in controversiële wapens, tabak en thermische kolen, en ondernemingen die niet voldoen aan de principes van het UN Global Compact, uitgesloten.

De STOXX Europe 600 Index vertegenwoordigt ondernemingen met grote, middelgrote en kleine kapitalisatie uit zeventien landen van de Europese regio.  De STOXX 600 ESG-X Index (gelanceerd in 2018) hanteert uitsluitingscriteria op basis van informatie van Sustainalytics.

De ETF, die een totale kostenratio van 0,12% heeft, omvat ook een zogenoemde Fast Exit-mogelijkheid, om snel te kunnen reageren op plotse ESG-controverses. Als Sustainalytics het controverserisico van een indexcomponent op niveau vijf (hoog risico) evalueert, dan wordt die component twee werkdagen na de aankondiging uit de index geschrapt.

Rebecca Chesworth, senior aandelenstrateeg bij SPDR: “Duurzaam beleggen is nu een van de snelstgroeiende domeinen in de ontwikkeling van ETF-producten in Europa en de omgeving voor ESG-ETF's verandert snel doordat beleggers steeds meer rekening willen houden met ESG-factoren. In dat klimaat kan de vraag naar ESG-ETF's ons inziens alleen maar toenemen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus