Nieuws

Omzet assetmanagers groeit slechts 1%

Uit onderzoek blijkt dat de omzet van assetmanagers de komende jaren maar 1% groeit. De vette jaren lijken over.

De komende vijf jaar blijft de omzetgroei van assetmanagers steken op 1% per jaar, zo becijferen analisten van Morgan Stanley en Oliver Wyman, schrijft Funds Europe.

Fees zijn sneller en feller onder druk komen te staan dan assetmanagers hadden verwacht, aldus de onderzoekers.

De sector heeft te maken met teruglopende marges en een lager groeitempo. De afgelopen vijf jaar steeg de omzet jaarlijks met 4%, dankzij instroom van nieuw geld en oplopende koersen. 

Magere tijden

In Europa is het beheerd vermogen van assetmanagers hoger dan ooit. Maar nu lijken er magere tijden aan te breken. Vooral omdat beleggers steeds minder vaak bereid zijn om de relatief hoge fees voor de actieve fondsen op tafel te leggen. 

De onderzoekers: “Historically, active managers with the strongest relative investment performance could expect to be rewarded with the lion’s share of net inflows as investors switched managers. But increasingly, it appears that investors with poorly performing products are switching out of active asset management altogether.”

De komende jaren verdienen assetmanagers minder aan actieve producten, zo veel lijkt zeker. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?