Nieuws

Hedgefondsmanager David Tepper sluit fonds

Appaloosa Management, dat Tepper in in 1993 begon, zal geld van beleggers terug gaan geven en het hedgefonds omzetten naar een family office.

Tepper, biljonair, zal dan alleen zijn eigen geld en dat van familie en vrienden gaan beheren. Momenteel is het leeuwendeel van de 13 miljard dollar die door het hedgefonds wordt belegd al van Tepper.

Wanneer de onderneming officieel doorgaat als family office is niet bekendgemaakt. Vorig jaar kocht Tepper de Carolina Panthers.

Volgens Bloomberg zijn zijn klanten bang dat hij teveel tijd besteedt aan football en daardoor te weinig tijd heeft om het hedgefonds te runnen. 

Door extern geld terug te geven aan beleggers en alleen voor zichzelf te beleggen, heeft Tepper meer tijd voor zijn nieuwe footballteam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus