Nieuws

Doug Kass zit short assetmanagers

Hedgefondsmanager Doug Kass gelooft niet in het businessmodel van assetmanagers. Hij zit short Franklin Templeton en T. Rowe Price.

Helemaal niet meer nu onlangs de eerste ETF op de markt is gekomen die beleggers geld toe geeft. Kass is bang dat traditionele fondshuizen niet goed voorbereid zijn op marktverstoringen door aanbieders van passieve producten

Lees ook: ETF-beleggers krijgen geld toe

Kass zit met zijn fonds short Franklin Templeton en T. Rowe Price. Hij schrijft in een update over de beleggingstrategie van zijn onderneming, Seabreeze Asset Management.

"More and more money is going to passive products and strategies and away from active managers - who have failed to meet the returns of the indices. Passive products are by definition not as energetic - it is a strategy that trades less actively - compared to active managers."

Lees ook: Fondsbeleggers krijgen straks geld toe

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen