Must read

Must read: ETF-beleggers krijgen geld toe

De eerste ETF met een negatieve fee komt de markt op. Plus: Jamie Dimon meest populair en gebruik zakelijk liever geen smileys.

IEXFonds 40: Europa rules
Afgelopen maand behaalden Europese aandelenfondsen de hoogste rendementen. Vastgoed, goud en gezondheidszorgfondsen deden het slecht.

Niks doen tegen CO2-uitstoot kost 1200 miljard
Als de 30.000 grootste bedrijven de komende vijftien jaar niks ondernemen tegen de klimaatverandering, dan kost dat stakeholders 1200 miljard dollar extra.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het verschil is behoorlijk.

Nederland en Hongkong laten beleggingsinstellingen toe op elkaars markt
De AFM en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission stellen hun markt open voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

Jamie Dimon meest populair
Onder Fortune 500-CEO's is Jamie Dimon van JP Morgan het meest populair. 

De hedgefondssector moet zichzelf heruitvinden
En dan met name als het gaat om het feemodel. Fondsmanagers moeten ook naar beneden meedoen met de klanten en niet alleen maar een hap uit de winst willen nemen.

Geld toe krijgen
De SEC heeft een ETF goedgekeurd die een negatieve fee hanteert. Beleggers krijgen dus geld toe om in deze ETF te investeren.

Trump blokt Huawei
Het Witte Huis zegt nog steeds binnenkort af te spreken met Xi, maar ondertussen wordt de Chinese mobiele telecomgigant geblokt op de Amerikaanse markt.

VS heeft baby's nodig

Italiaanse toestanden

Gebruik wat minder smileys

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus