Nieuws

Pensioenfonds Zorg en Welzijn vergroot beleggingen in zorg

Voor de derde keer sinds 2011 belegt Pensioenfonds Zorg en Welzijn in een fonds van Gilde Healthcare en vergroot daarmee de beleggingen in de sector zorg en welzijn.

Gilde Healthcare is een Nederlandse investeringsmaatschappij die zich richt op de zorgsector. Het bedrag dat PFZW nu belegt is 30 miljoen euro; totaal heeft PFZW daarmee 80 miljoen euro belegd in Gilde Healthcare fondsen.

Een investering die Gilde Healthcare eerder deed in Nederlandse zorgbedrijven was bijvoorbeeld in Fysius Rugexperts. Deze onderneming helpt mensen met chronische rugklachten. De afgelopen jaren groeide Fysius Rugexperts uit tot de grootste gespecialiseerde fysiotherapieaanbieder met 29 vestigingen en meer dan 175 werknemers.

Een andere investering betreft Mercachem|Syncom. Deze onderneming ondersteunt farmaceutische bedrijven bij het ontwikkelen van geneesmiddelen.

Efficiënter werken

In 2018 heeft Gilde deelgenomen in Performation; een softwarebedrijf dat rapportages mogelijk maakt die medisch specialisten en bestuurders van ziekenhuizen gebruiken om slimmer en efficiënter werken.

De eerste keer dat PFZW heeft belegd in een fonds van Gilde Healthcare was in 2011 (21 miljoen euro), de tweede keer in 2014 (29 miljoen euro). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus