Nieuws

Hedgefondsen in de min

Voor hedgefondsen is 2018 (YTD) het slechtste jaar qua rendement sinds de eerste tien maanden van crisisjaar 2008.

Uit cijfers van Eurekahedge blijkt dat hedgefondsen dit jaar een gemiddeld rendement maken van -2,15%. 

Alleen in 2008 was dat met een dikke -9% in de eerste tien maanden van het jaar. Iets minder dan de left (47%) van de hedgefondsmanager staat voor 2018 nog op een positief rendement.

Zo'n 8% van de managers doet het uitzonderlijk goed. Zij kunnen dubbelcijferige rendementen aan hun klanten laten zien. 

In 2018 is het beheerd vermogen van hedgefondsen gedaald met 32,2 miljard dollar. Vorig jaar kwam er nog 173,2 miljard dollar bij in de eerste tien maanden.

Amerikaanse fondsen dik in de min

In de eerste tien maanden hebben vooral hedgefondsen die beleggen in emerging markets een tik gehad. Zij verloren 4,57% ytd.

Oktober was een slechte maand voor de sector, becijferde Eurekahedge. Hedgefondsen die in de VS beleggen, werden 14,9 miljard dollar armer op de beurs en belegger trokken ook nog eens 8,3 miljard dollar terug uit deze fondsen, 1,4% van het totaal beheerd vermogen. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Riskmanagement