Nieuws

IEX Gouden Stieren nieuwe stijl uitgereikt

J.P Morgan AM, De Groof Petercam, ABN Amro, OHV en Invesco gingen gisteravond onder andere met een IEX Gouden Stier naar huis. Nieuw is dat het niet om de prijzen draait, maar om beste keuzes voor particuliere beleggers.

In De Westerliefde in Amsterdam zijn op donderdag 8 november de IEX Gouden Stier jaarprijzen uitgereikt.

Tijdens deze feestelijke avond werden prijzen toegekend aan bedrijven, producten en personen die zich hebben onderscheiden in hun beleid, communicatie, productaanbod of dienstverlening voor particuliere beleggers.

De Gouden Stieren, die voor de twaalfde keer werden uitgereikt, kenden dit jaar een nieuwe opzet. Om particuliere beleggers beter wegwijs te maken in het overweldigende aanbod aan beleggingsproducten en leveranciers, is gekozen voor toekennen van een keurmerk.

Dit moet ervoor zorgen dat particulieren veel minder last hebben van keuzestress bij het samenstellen van hun beleggingsportefeuille.

Beste keuzes uitgelegd

In negen verschillende categorieën selecteerde de vakjury van IEX Gouden Stier meerdere Beste Keuzes.

Deze Beste Keuzes zijn stuk voor stuk producten de uitblinken in prestaties, value for money, helderheid en gebruiksvriendelijkheid. Een uitgebreide lijst met Beste Keuzes, de selectiecriteria en een toelichting op het keurmerk vindt u hier.

Jaarprijzen 2018

De Beste Keuzes van IEX Gouden Stier werden donderdagavond feestelijk gepresenteerd.

Binnen de categorieën werden daarnaast nog jaarprijzen uitgereikt voor producten en diensten die zich het afgelopen jaar extra hebben onderscheiden.

De selectie voor de jaarprijzen werd gemaakt door het Gouden Stier-expertpanel: Pieter Kort (hoofdredacteur IEX Media) en Marcel Tak (onafhankelijk financieel adviseur en IEXProfs columnist), in samenspraak met onze onafhankelijke kennispartners: Beleggingsmatch. nl, AF Advisors en Crowdfundmarkt.

De jaarprijzen 2018 werden toegekend aan:

  • Beleggingsfonds: JP Morgan Europe Strategic Growth
  • Broker: DeGiro
  • Crowdfundingplatform: Lendahand
  • Duurzaam beleggingsfonds: Degroof Petercam Equities Europe Sustainable Fund Fondsaanbieder: Goldman Sachs
  • Indexproduct: Invesco S&P500 ETF
  • Mixfondsenrange: ABN Amro Proielfondsen
  • Online vermogensbeheer: Doelbeleggen
  • Private bank: InsingerGilissen
  • Vermogensbeheer: OHV
De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40