Nieuws

Groei Rusland en Groot-Brittannië valt tegen

De Oeso verwacht dat de economie in een hoog tempo zal groeien in 2018. Alleen Rusland en Groot-Brittannië vallen tegen.

De wereldeconomie blijft het goed doen in 2018. Van de grote landen maken alleen Groot-Brittannië en Rusland een zwakkere fase door. Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde leading indicators van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Volgens de Oeso zijn de voortekenen vooral goed voor China, Italië en Brazilië. De rest van de 36 Oeso-lidstaten zet het tempo van dit jaar door.

Bank of England

De leading indicators kwamen in augustus uit op 100,1. Een index van boven de 100 wijst op meer groei in de komende twaalf maanden. 

De eerste helft van dit jaar bedroeg de groei van de G20-landen 3,6%. Groot-Brittannië is een van de zwakkere broeders. Dat heeft onder andere te maken met het zwakke pond en de als gevolg daarvan hoge inflatie, die de Bank of England heeft gedwongen tot een krapper monetair beleid.

Dat had ook zijn weerslag op  de beurs van Londen die achterblijft bij andere grote beurzen. Vooral Italie profiteert van de betere economische vooruitzichten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus