Nieuws

Vanguard lanceert actief beheerde Global Credit Bond Fund

Vandaag heeft Vanguard zijn actief beheerde Global Credit Bond Fund op de Europese markt gelanceerd.

Het Vanguard Global Credit Bond Fund heeft een breed gespreide global credits-portefeuille waarin hoogwaardige obligaties zijn opgenomen uit een wereldwijd universum van ondernemingen, overheidsinstanties en supranationale instellingen, aldus de Amerikaanse assetmanager. 

"Het nieuwe fonds hanteert een lager beheertarief dan alle andere actief beheerde retailfondsen die in Europa beschikbaar zijn in de categorie global credits. Zo kunnen beleggers in deze tijd van lage rentes een groter deel van hun rendement overhouden."

Bij de aandelenklassen voor retailbeleggers bedragen de lopende kosten 0,35% en bij de aandelenklassen voor institutionele beleggers 0,30%.

Het fonds wordt actief beheerd door de Fixed Income Group van Vanguard, die wereldwijd meer dan 1,2 biljoen dollar beheert en al meer dan 35 jaar ervaring heeft in het actief beheren van vastrentende portefeuilles. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40