Nieuws

BinckBank verkoopt indexpensioenproduct

BinckBank introduceert Binck Pensioen, een indexbeleggingsproduct waarmee klanten vermogen voor later kunnen opbouwen.

BinckBank introduceert Binck Pensioen. "Hierdoor kunnen klanten in Nederland vanaf vandaag via Binck fiscaal gunstig een pensioentekort wegwerken en extra vermogen opbouwen voor later. Via Binck Pensioen kan met een maandelijkse of jaarlijkse inleg (extra) pensioen worden opgebouwd."

Door de achterliggende beleggingsaanpak volledig te automatiseren en gebruik te maken van kostenefficiënte indexfondsen blijven kosten voor de klant laag en het product eenvoudig, aldus BinckBank. Zo wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd naar mate de einddatum van het pensioen dichterbij komt. 

Overname robo-advisor

De introductie van pensioenbeleggen via Binck Pensioen past volgens de bank binnen de eerder gelanceerde strategie "om zich te verbreden van een beleggersbank naar een bank voor meerdere vermogensopbouwoplossingen. In april werd daartoe ook al Binck Forward (online geautomatiseerde vermogensopbouw) gelanceer."

De expertise van Binck om volledig geautomatiseerde beleggingsstrategieën op basis van indexfondsen te kunnen aanbieden, dankt de broker aan de overname van de Nederlandse robo-advisor Pritle, die in maart voor 12,5 miljoen euro werd gekocht.

Overigens is Binck nog niet klaar met het lanceren van nieuwe producten. Aan het einde van dit jaar staat de introductie van Binck Sparen gepland.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus