Nieuws

Parvest Equity High Dividend World Classic Fund gaat dicht

Het Parvest Equity High Dividend World Classic Cap-fonds wordt gesloten. Het fonds, voorheen beheerd door Wouter Weijand, is te klein geworden om efficiënt te managen.

Saillant detail is dat het fonds beheerd wordt door CIO Simon Roberts van BNP Paribas Asset Management, aldus Citywire. Het fonds focust op wereldwijde aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Daarmee was het fonds niet erg succesvol. In de afgelopen drie jaren werd een negatief rendement behaald van 5,78% (in dollars).

De door Citywire gebruikte benchmark, de MSCI WORLD TR USD, behaalde een rendement van 20,20%. Het belegde vermogen in het fonds was laag en nu gedaald tot 10,8 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van de vermogensbeheerder maakte de geringe omvang van het belegde vermogen een efficiënt beheer van het fonds onmogelijk.

Het was daarom in de ogen van de raad van bestuur in het belang van de beleggers om het fonds te beëindigen. Dit gebeurt op 29 juni. Roberts was overigens nog niet lang verantwoordelijk voor het beheer van het fonds. Hij nam de taak in november 2015 over van Wouter Weijand. Onder leiding van Weijand werd het fonds in mei 2015 gelanceerd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie