Nieuws

Larry Fink ziet kans op correctie in de VS groeien

De baas van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, ziet donkere wolken samentrekken boven de Amerikaanse aandelenmarkt.

De Amerikaanse aandelenmarkt heeft dringend bevestiging nodig dat de bedrijfswinsten sterk blijven en Trump vaart maakt met zijn belastinghervorming en infrastructuuruitgaven. Gebeurt dat niet, dan moeten beleggers zich opmaken voor een koerscorrectie van 5% tot 10%.

Dat zei Laurence D. Fink, ceo van BlackRock, woensdag tegenover Bloomberg Televisie tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.

Niet enthousiast

BlackRock beleefde een uitstekend eerste kwartaal in 2017. En de positieve stemming op de Amerikaanse aandelenbeurs was daar mede debet aan. Maar hoe lang houdt de rally nog aan?

Fink is niet erg enthousiast. "De voortekenen worden steeds donkerder", zo zei hij. De topman wijst onder andere op de dalende autoverkopen en de afnemende activiteit op de markt voor fusies en overnames. Maar hij had net zo goed de tegenvallende werkgelegenheidscijfers en consumentenbestedingen kunnen noemen.

Fink: "De Verenigde Staten zijn momenteel de zwakste economie van de G7." Als dat zo blijft dan zijn koers-winstverhoudingen van boven de 20 niet te rechtvaardigen.

Lange termijn optimisme

Voor de langere termijn blijft een van de machtigste mannen van Wall Street overigens optimistisch over de VS. Voor Europa heeft hij een "wait en see" houding. Een echt heldere mening is niet mogelijk vanwege alle politieke schermutselingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen