Nieuws

Vertrouwen Europese belegger stijgt

Het vertrouwen van Europese institutionele beleggers is fors gestegen na de verkiezingen in Nederland.

Het vertrouwen van Europese institutionele beleggers is fors gestegen na de verkiezingen in Nederland.

Daarmee is de forse daling teniet gedaan, die de Investor Confidence Index (ICI) van State Street Global Exchange vorige maand liet zien. Volgens State Street is dit herstel deels het gevolg van de uitkomst van de Nederlandse verkiezingen en enkele positieve verrassingen voor de economie.

Het vertrouwen in Europa is met 11,9 punten gestegen naar 95,0, terwijl dat van Noord-Amerikaanse beleggers licht daalde: van 91,9 naar 91,6. Volgens State Street komt dat doordat Amerikaanse beleggers sceptisch zijn geworden na de aandelenrally sinds begin dit jaar.

Het vertrouwen in Azië noteert ook een plus: van 104,3 naar 109,6 punten. Wereldwijd laat de index een toename zien van 4,2 punten naar 95,4. Een score van 100 duidt op een neutrale risicobereidheid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus