Nieuws

Van Vroonhoven zit ESMA-comité voor

AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven gaat leiding geven aan het comité voor beleggersbescherming van ESMA.

AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven gaat leiding geven aan het comité voor beleggersbescherming van ESMA. De benoeming is voor twee jaar. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten bekend gemaakt. Van Vroonhoven is per direct benoemd door de commissarissen van ESMA, de Europese toeziichtautoriteit voor de financiële markten.

Het comité waar Van Vroonhoven leiding aan gaat geven heet officieel het Investor Protection and Intermediaries Standing Committee. Het is een van de permanente comités binnen ESMA. Het geeft advies aan het ESMA-bestuur ten aanzien van de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening.

Van Vroonhoven: “Beleggersbescherming is een prioriteit voor ESMA en de AFM. Er komt veel Europese regelgeving aan op dit gebied, waaronder MIFID II. Ook gaan technologische ontwikkelingen zoals robo-advies snel. Dit raakt aan zowel beleggingsdienstverlening als -producten. Samen met mijn internationale collega’s zal ik mij de komende twee jaar inzetten voor het versterken en stroomlijnen van ons toezicht in het licht van deze veranderingen gericht op het verder vergroten van de bescherming van beleggers in Nederland en Europa."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus