Nieuws

Cyberaanvallen nemen toe

Het aantal cyberaanvallen op financiële dienstverleners neemt snel toe.

Het aantal cyberaanvallen op financiële dienstverleners neemt snel toe. De Britse toezichthouder FCA registreerde dit jaar 75 al aanvallen vanuit cyberspace, tegen maar vijf twee jaar geleden.

De aanvallen zijn zowel een probleem voor zowel kleine als grote financiële dienstverleners, want beide werken met grote hoeveelheden gevoelige data.

Vorig jaar is van een half miljard mensen persoonsgegevens gestolen. Het aantal aanvallen met malafide software is met 35% gestegen, en het aantal phishingzaken (hengelen naar persoonsgegevens) met 55%.

Slechts een derde van de organisaties kan zich afdoende verdedigen tegen dit soort aanvallen, komt uit onderzoek naar voren. Volgens een recente peiling van Marsh ziet een kwart van de bedrijven cyberrisico’s bovendien niet als een significant bedrijfsrisico

Bij toekomstige aanvallen op de it-systemen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zogeheten ransomware. Dat is malafide software die via email een organisatie wordt binnengesmokkeld, zich nestelt in de systemen en dan gebruikers afsnijdt van informatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?