Nieuws

Vijf gouden regels waardebeleggers

Beter beleggen in waarde-aandelen met Nick Kirrage van het Global Value Equity-team van Schroders.

Beleggers in waarde-aandelen doen er goed aan om vijf gouden regels in hun hoofd te prenten. Dat zegt Nick Kirrage op de website citywireselector.com. Kirrage geeft mede leiding aan het Global Value Equity-team van vermogensbeheerder Schroders.

Les 1: Waardebeleggers hoeven zich niet te schamen om een flink deel van de portefeuille in contanten aan te houden. Veel beleggers kozen daarvoor in aanloop naar het Britse EU-referendum. Het bleek een goede keuze..

Les 2: Beleggers moeten zich ook niet laten verleiden door bedrijven die claimen de nieuwste doorbraak op internetgebied te hebben ontwikkeld. Of zo maar geloven dat farmaceuten een medicijn hebben gevonden die bedrijven die alle andere medicijnen overbodig maakt. Volgens Kirrage zijn bedrijven erg goed in het verkopen van droombeelden. 

Les 3: Niet ieder 'koopje' op de aandelenmarkt is ook aantrekkelijk. Waardebeleggers kopen volgens Kirrage vaak aandelen puur en alleen omdat ze goedkoop zijn. Ze zijn daardoor blind voor mogelijke structurele problemen bij dat bedrijf. De gouden regel volgens Kirrage is om alleen aandelen te kopen die de belegger over twaalf maanden ook wil bezitten.

Les 4: Ben je als belegger bereid zijn om een koersval van 20% van het aandeel te accepteren? Zo ja, dan moet dat aanleiding zijn om meer aandelen van het betreffende bedrijf te kopen.

Les 5: Schrik niet van volatiliteit. Het biedt beleggers eerder kansen dan risico's. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen